מאגר אל תתקשר אלי
החל מה-1 בינואר 2023, לא ניתן עוד לבצע שיחות שיווקיות למספרי טלפון הרשומים במאגר המרכזי של “אל תתקשר אלי”, ללא קשר אם מדובר במספר קווי או נייד.
עוסקים שירצו להתקשר לצרכנים (אזרחים), יצטרכו לבדוק קודם לכן אם מספרי הטלפון רשומים במאגר, ורק אם המספר לא מופיע יוכלו להתקשר.
הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן הודיעה על פתיחת המאגר ‘אל תתקשר אליי’.
החוק אוסר על עסקיפ להתקשר לצורך שיחות שיווק לצרכנים שנרשמו למאגר, והחל מיום 1.1.23 החוק נכנס לתוקף ואסור להתקשר בשיחות שיווק לצרכנים שהכניסו את מספר הטלפון שלהם.

הסיפור על 'אל תתקשר אלי'
ב-24 בנובמבר 2020 הוכנס תיקון 61 לחוק הגנת הצרכן. חוק זה מטיל הגבלות מסוימות על שיחות טלמרקטינג ומחייב עוסק לבדוק את מסד הנתונים "אל תתקשר אלי" לפני ביצוע כל סוג של שיחת שיווק טלפונית או אלקטרונית.
כדי להגן על הצרכנים מפני שיחות טלמרקטינג טורדניות, הרשות להגנת הצרכן וסחר הוגן הקימה מאגר מידע המכיל את כל מספרי הטלפון של המעוניינים להתנתק. אסור לעוסקים המבצעים פעילויות טלמרקטינג להטריד אף אדם הרשום ברישום זה.
קנס של עד 46,080 ש"ח הוטל על כל עוסק שלא עומד בתקנות. זה נעשה כדי להבטיח שהחוקים יבוצעו ושישמרו על נהלים הוגנים.
ההרשמה לשרות מאד קלה.
נכנסים לאתר השרות אל תתקשר אלי, לוחצים על 'טופס הרשמה אונליין', ממלאים את הפרטים, מקבלים הודעת אישור ב SMS לטלפון, ו… זהו. אתם במאגר.
הגשת תלונה על שיחת ספאם
לאחר שנרשמתם לשרות אל תתקשר אלי, הגשת תלונה היא הליך קצר של כשתי דקות, בו תתבקשו למלא את פרטיכם, מועד השיחה, פרטי השיחה, ולצרף – אם יש, אסמכתאות לקיום השיחה, כמו הקלטה או צילום מסך של השיחה המזוהה.
